25-08-2022

het is even stil geweest, omdat er eigenlijk heel weinig te melden is. De crowdfunding gaat door, al is het erg langzaam en zal ik het, tenzij er iemand is die heel veel geld willen doneren, niet gaan redden met alleen deze actie. Ik merk dat met minder bereid is om te doneren, van wegen de stijgende kosten (energie, inflatie enzovoort), maar ook omdat veel bedrijven aan het begin van het jaar al hun doelen hebben vastgelegd. Toch blijf ik doorgaan en ik ben aan het kijken hoe ik op andere manieren geld kan genereren.

gisteren, donderdag 24 augustus, ben ik ook naar Upendo geweest bij dokter Hengstman. Die hield namelijk een speciaal HSCT-spreekuur. Deze kliniek is speciaal gericht op MS-patienten en de dokter gaf heel veel kennis weer over de behandeling. Dat heeft mij er toe doen besluiten om het hele traject door hem te laten begeleiden. Zowel het voortraject, als het na traject wanneer ik weer terug ben in Nederland. Het gaf mij een goed gevoel en ook Bert was er zeer positief over. De dokter gaf mij veel informatie, zeer realistisch en gaf ook handige tips waar ik zelf nooit aan gedacht zou hebben. Al met al zeer positief.

Droeviger nieuws is dat iemand in Mexico is overleden. Niet aan de behandeling zelf, maar deze persoon krijgt extra complicaties en is daar aan overleden. Wellicht waren er al onderliggende klachten, maar triest is het uiteraard wel. Desondanks heeft deze behandeling, ook volgens dokter Hengstman zeer weinig risico’s en is het resultaat zeer belovend en staat hij achter mijn keuze. Ook van andere MS patiënten die deze behandeling hebben ondergaan, hoor ik eigenlijk alleen maar positief nieuws. Bij hen is de ziekte gestopt of zijn er zelfs verbeteringen. Slecht van een persoon weet ik dat de behandeling niet gedaan heeft, maar die persoon is toch blij dat die het heeft gedaan. Anders was altijd stemmetje gebleven “had ik maar… “.

ik ben dus verder met het aanmelding’s traject en ga ervoor. Ik hoop echt dat er nog mensen flink willen doneren. Voor mij zou dat echt een zorg minder zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.