12-11-2022

over precies een week vertrekken wij naar Mexico. Zaterdag 19 november vertrekken wij vanaf Schiphol naar Mexico-Stad, om daar een nachtje in een hotel op het vliegveld te slapen. Op zondag 20 november worden wij dan door de kliniek opgehaald om naar Puebla te gaan. We gaan dan gelijk naar het appartement te complex om daar te settelen, want we blijven er tenslotte vier weken. Buiten dit appartementencomplex in de kliniek zullen we verder weinig zien, want vanwege de hoge risico’s op eventuele besmettingen, mogen wij niet naar buiten. Niet leuk, maar het is voor een goed doel.

in deze laatste week voor vertrek is het nog even de puntjes op de I zetten. Zo ben ik in vrijwillige quarantaine, om zo eventuele besmettingen te voorkomen. Het enige wat we nog wel doen, is dit weekend op onze kleinzoon passen. Als hij verkouden was geweest of andere ziekte verschijnselen, dan was het niet doorgegaan. Maar hij is fit en gezond en wij gaan er heerlijk van genieten.

ook zijn er in deze laatste dagen een paar grote donaties geweest, waarvoor mijn hartelijke dank. Dit betekent dat ik nog alleen € 1000 tekort kom en ik hoop dan ook dat men nog een donatie wil doen. Die € 1000 zorgt ervoor dat ik ook onverwachte zaken, zoals eventueel een MRI scan (als men de Nederlandse scans niet accepteert) kan betalen. Mexico kost deze $ 650, dus de bijdrage van € 1000 zaal zeker nog welkom zijn.

met drie andere Nederlanders, waarvan ik weet dat zij tegelijkertijd in Mexico zitten, heb ik een groepsapp aangemaakt. Als we dan in Mexico zijn kunnen de partners/mantelzorgers ook toegevoegd worden, zodat we zodat we onderling contact kunnen houden. Ook heb ik gevraagd aan Mexico of wij in dezelfde behandelgroep kunnen zitten. Ik had een gesprek deze week met iemand die reeds geweest was en die gaf mij een aantal handige tips. Het blijkt dat ze in Mexico mensen indelen in diverse groepen en dat je alles in deze betreffende groep samen doet. Niet dat ik nou chauvinistisch ben, maar dit is wel handig. Ook als we bijvoorbeeld afspreken met elkaar op het dakterras. Dit is namelijk de enige plek waar we naar buiten kunnen en we mogen niet naar elkaars appartement, vanwege de besmetting’s risico.

Het is nu echt aftellen!

2 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *